Belastingen

Geplaatst op door

De belastingen in Nederland zijn ingewikkeld. En ondanks pogingen het belastingstelsel te vereenvoudigen, blijft het ook zo. Elk jaar zijn er de nodige aanpassingen. Het is veel om allemaal bij te houden, zelfs voor mij. Ik beperk me dan ook tot die zaken waar ik vooral mee te maken krijg.
Bij de belastingzaken die ik voor u kan behartigen gaat het vooral om de omzetbelasting en inkomstenbelastingen. Al help ik ook wel bij de aangiften voor de vennootschapsbelastingen, zeker voor de kleinere BV’s.

Omzetbelasting

200 Euro - betaal niet teveel belastingenHet klinkt misschien vreemd, maar de omzetbelasting of BTW is misschien wel de ingewikkeldste van alle belastingen. Niet alleen zijn er meerdere tarieven, maar er zijn ook altijd weer veel uitzonderingen en speciale gevallen. Ook in de landbouw zijn er speciale regels voor de omzetbelastingen. En wat dacht u van werken als consultant voor organisaties in het buitenland? Of bent u misschien werkzaam in het onderwijs? Want voor het onderwijs gelden ook weer speciale regels.

Inkomstenbelastingen

De inkomstenbelastingen lijken soms eenvoudig, maar dat kan tegenvallen. Ook al omdat er voor de inkomstenbelastingen elk jaar weer zoveel aanpassingen zijn. Een voorbeeld is de aftrek van de kosten voor een werkruimte in een huurhuis. Schijnbaar simpel, maar niet echt.
En vergeet de toeslagen niet, want die neem ik altijd mee wanneer ik voor u de aangiftes verzorg.
Ben u een zzp-er of kleine zelfstandige dan verzorg ik uw aangifte inkomstenbelastingen altijd in combinatie met het opmaken van de jaarrekening. Als ondernemer moet u namelijk ook de gegevens uit uw jaarrekening opgeven.
Tevens doe ik ook de aangifte voor uw fiscale partner. Ook al is deze geen ondernemer en moet hij of zij als particulier aangifte doen. Door het gelijktijdig aangifte te doen, kan de voordeligste verdeling gemaakt worden van de aftrekposten.

U bent bij mij altijd welkom voor een oriënterend gesprek, zonder verdere kosten.

Louis BoutenLouis Bouten
Tarthorst 859
6708 JD Wageningen
Tel. 06-50231962

Meer contactgegevens vindt u op de contactpagina.