Internetmarketing

Geplaatst op door

Wilt u het succes van uw internetmarketing vergroten door goed vindbaar te zijn in de belangrijkste zoekmachines? Ik kan u helpen om uw website hoog in de zoekresultaten te krijgen. Internetmarketing heet twee totaal verschillende poten: zoekmachineoptimalisatie en adverteren bijvoorbeeld via Adwords in Google.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Goede zoekmachineoptimalisatie zorgt er voor dat uw websites bij de voor u relevante zoekwoorden hoog scoort in de zoekresultaten van Google. Hoog wil in dit verband zeggen minimaal op de eerste pagina, maar liever nog in de top drie.

SEOC internetmarketing

SEOC internetmarketing

Om daar te komen moet er wel wat gebeuren. Eerst moet u zich afvragen op welke zoekwoorden u goed gevonden wilt worden. Vervolgens kunt u kijken hoe groot en sterk de concurrentie is en waar er voor u ruimte is om te scoren. Op basis van deze gegevens gaan we dan de vindbaarheid van uw website optimaliseren. Bevatten de teksten de juiste zoekwoorden? Nodigen de snippets uit om er op te klikken? Is er voldoende aandacht besteed aan alle elementen die bijdragen aan de vindbaarheid? Is uw website goed doorzoekbaar voor zoekmachines? Aan al deze factoren moet gewerkt worden.

Blijvend?

Daarmee bent u er nog niet. U moet blijvend werken aan de website: stilstand is achteruitgang. Een belangrijke vraag bij zoekmachineoptimalisatie of search engine optimalization (SEO) is daarom of de kosten én de inspanning opwegen tegen het resultaat. Het gaat niet alleen om de kosten van mij  maar ook die wat het u zelf kost, vooral aan tijd en energie.
SEO een weg van de lange adem. U kunt dan ook altijd overwegen om een snellere weg te volgen, namelijk die van adverteren op internet bijvoorbeeld via Adwords.

Adwords

Snel gevonden worden in Google kan via Adwords. Maar is het ook voor u de aangewezen weg? En zo ja, hoe pak je dat dan aan?
U kent ze wel de advertenties in Google. Bovenaan de pagina meestal drie. In de rechterkolom een hele serie en soms onderaan ook nog drie. Overigens zijn ze niet altijd even goed herkenbaar als advertenties.
Om met Adwords resultaat te bereiken is er wel wat voor nodig. In de eerste plaats geld, want elke klik kost wat. Maar zelfs als geld geen probleem is, dan is het niet vanzelfsprekend dat je advertentie hoog scoort in de resultaten. En als je even niet oppast, geef je er veel geld aan uit en levert het niets op. Want aan alleen klikken heb je meestal niet zoveel.

Logo Google Adwords

Aanpak

Belangrijk is een juiste afstemming van de zoekwoorden, advertentieteksten (inclusief sitelinks, highlights etc.) en bestemmingspagina’s. Het vraagt dan ook een zorgvuldige aanpak met continue monitoring, bijstellen en aanpassen. Inmiddels heb ik zoveel ervaring dat ik zowel grotere als kleinere partijen met een groot of klein budget hierbij effectief en efficiënt kan helpen.

Bruikbaarheid website

Maar let u wel op, goed vindbaar zijn is prima, maar pas als al die bezoekers doen wat u wilt, heeft u echt uw doel bereikt. Ik kijk dan ook altijd verder naar uw website en vooral ook hoe deze gebruikt wordt. Weet u dat niet, dan kan ik u ook helpen om daar inzicht in te krijgen.

U bent bij mij altijd welkom voor een oriënterend gesprek, zonder verdere kosten.

Louis BoutenLouis Bouten
Tarthorst 859
6708 JD Wageningen
Tel. 06-50231962

Meer contactgegevens vindt u op de contactpagina.